Logo Šalvar
Láska v moll - obálka knihy

Láska v moll

Příběh Sylvy, Marie a Jana přibližuje dilemata a kontroverze pozdního milostného života, důstojnosti a smrti.

Třetí kniha cyklu Žena, růže, píseň, kost, aneb fena, kůže, plíseň, zlost.

Vydává ŠALVAR Praha v září 2014, 280 stran, fotografie Iva Mašínová, náklad 5000 výtisků, doporučená cena 245 Kč
ISBN 978-80-904563-3-9

Kdy skončí váš život? Ten rodinný, ten milostný, ten biologický? Kdy je důstojnější to vzdát a kdy má cenu bojovat s hadičkou u pusy do posledního dechu? A kdo má právo o tom konci rozhodnout?

Milena Holcová ve své knize tyto otázky nasvěcuje z různých úhlů. Na příběhu milostného trojúhelníku nás seznamuje se situacemi, do kterých se velmi pravděpodobně někdy v životě dostaneme.

Sylva (45 let), která svůj sexappeal proinvestovala v rodinném zabezpečení, je zaskočena neperspektivním a o to bouřlivějším vztahem. Marie(60 let), která vášeň vyměnila za workoholismus, se snaží uvěřit v romantiku podzimu života. A Jan (65 let),úspěšný spisovatel, který sice o sobě ztratil iluze, ale docela dobře se baví na iluzích ostatních, tvoří neotřelý milostný trojúhelník.

Příběh Sylvy, Marie a Jana nám přibližuje dilemata a kontroverze pozdního milostného života, důstojnosti a smrti. Milena Holcová nás nutí odpovídat si na nepříjemné otázky:  Kdy a jak vzdáme život, kdo o tom má právo rozhodnout a kde jsou hranice naší i cizí důstojnosti.

Ukázka z knihy

Ohlasy v tisku