Logo Šalvar
BUDDHA ... ale to je jedno - obálka knihy

BUDDHA ... ale to je jedno

Polidštěný obraz Siddhárthy Gautamy - Buddhy. Divné dítě, znuděný syn, chladný manžel, prchající otec. Vyzáblý zoufalec a nakonec klidný, pobavený muž, který našel odpověď na všechno.

Navazuje na úspěšnou knihu "Já nic, já Mohamed". Stejný formát, stejná ilustrátorka, redaktorka, a hlavně autorka. Tři roky úsilovné práce.

Podrobnější informace

 
MF Dnes - Jana Soukupová

Po Mohamedovi Buddha.  Z pera Mileny Holcové.

V Brně ještě donedávna žijící a převážně jako autorka čtivých cestopisů vnímaná Milena Holcová se i díky svým mnoha vnoučatům přeorientovala na vyprávění nejzákladnějších příběhů lidstva. Včetně těch, které stojí za nejrozšířenějšími světovými náboženstvími. K publikaci „Já nic, já Mohamed“, kterou vydala před třemi roky v nakladatelství Šalvar, přibyla teď čerstvě kniha líčící život zakladatele buddhismu a nazvaná „Buddha… ale to je jedno“. Do poloviny října ji ovšem koupíte zatím jen přes webové stránky milenaholcova.cz. Pak se také ocitne na pultech.
Podobný formát, ilustrace Petry Lemonnier a hlavně zdánlivě lehký a ryze současný styl charakterizuje i tuto knihu. Po odvyprávění vcelku známého příběhu původní historické osobnosti, který však autorka kvůli nespolehlivým dobovým pramenům ryze psychologicky domýšlí, se pak věnuje jádru náboženství, jemuž dnes v nejrůznějších podobách věří snad až půl miliardy lidí celého světa.
A dlužno podotknout, právě tato část, psaná naprosto neortodoxním až nekonvenčním stylem, je pro ty, kteří se opravdu chtějí něco dozvědět o jádru „nekonfliktního“ náboženství, tím nejcennějším. A přitažlivým zejména díky autorčiným autentickým příkladům ze života.